Hijama - Safae Esthetics

Hijama

Verlost van gifstoffen met Hijama

Hijama is een Arabische, geneeskundige bindweefselmassage, die ook wel bekend staat als cupping. Bij cupping worden glazen of plastic kopjes (cups) op bepaalde punten op het lichaam geplaatst, waarna de huid vacuüm getrokken wordt. Het effect is dat het lichaam een betere doorbloeding krijgt en dat afvalstoffen beter afgevoerd worden. Heeft u hier behoefte aan? Maak een afspraak met Safae Esthetics voor een hijama behandeling.

Wat is hijama precies?

Hijama is ontwikkeld om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen gifstoffen zich op. De pijn die we ervaren impliceert een blokkade in de energiestroom van een bepaald deel van het lichaam. Er zijn verschillende technieken die toegepast worden. Zo kunt u bij ons terecht voor wet cupping en dry cupping. Lees verder om meer te ontdekken over deze technieken.

Wet cupping

Bij wet cupping maakt onze specialist met behulp van een kleine canule mini prikjes en plaatst daar direct de cups op. Doordat de cup de huid vacuüm trekt, wordt uit de kleine prikplekjes tevens bloed gezogen. De afvalstoffen worden daarmee direct uit het lichaam gezogen. Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode of een paarse ronde plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt na een week. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u optimaal profijt heeft van de behandeling. Pijnverlichting is vaak wel al direct merkbaar. Wet cupping is niet geschikt voor mensen met hartproblemen of bloedingen, zwangere vrouwen en vrouwen die in hun menstruatieperiode zitten.

Dry cupping

Dry cupping is in wezen hetzelfde als wet cupping. Het enige verschil is dat er bij deze methode geen prikjes in de huid worden gemaakt. Er komt dus ook geen bloed vrij. De behandeling is daardoor ook minder intens. Of u nou kiest voor wet cupping of dry cupping, alle hijama behandelingen gaan gepaard met een ontspannende Arabische Massage. Deze massage is afhankelijk van de soort cupping die u kiest en de lichamelijke klachten die u heeft. Heeft u interesse in deze behandeling? Maak een afspraak met ons.

Hijama

Uw hijama behandeling

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, de uitvoering en de effecten van hijama? Of wilt u direct een behandeling boeken? Bel dan naar 030-7512066, laat een bericht achter op ons online contactformulier of stuur een e-mail naar info@safae-esthetics.nl. De specialisten van Safae Esthetics nemen u graag mee in de wereld van hijama.

BEL ONS